Translate

July 18, 2013

Propriul meu lan de lavandă

Am tot căutat câmpurile alea de lavandă de le tot vedeţi voi prin poze, dar nu am găsit. S-ar părea că sunt specifice Provence-ului şi de aceea nu le-am găsit mai aproape, deşi lavanda o duce foarte bine şi aici. O ducea bine şi în Irlanda, dacă e să mă întrebați pe mine.
Nu ştiu dacă vor citi vreodată aceste rânduri, dar le mulțumesc din suflet celor care au stat înainte în casa noastră pentru că au făcut grădina aşa cum îmi place mie. Am avut liliac, trandafiri, flori de câmp şi acum am lavandă. Un șir întreg. Şi a înflorit şi e aşa de frumoasă... mă bate gândul să îmi iau şi eu vreo doua ghivece din alea enorme cu lavandă să pun şi prin iarbă aşa.




Nu am fotografiat tot rândul (lanul) de lavandă pentru că nu m-a dus capul. Am tras 7 poze şi am fugit din soare. 
În mijlocul lavandei au crescut aceste flori albe ce seamănă cu nişte flori mov din România şi cu care mă păcălea mama să mă duc la şcoală. Mai o viță de vie, mai o floare mov, mai o piatră şi uite aşa ajungeam la şcoală. Nu ştiu dacă mai e un secret că cel puţin în clasele primare învățătoarea era o comunistă rea şi răutăcioasă ... şi că nu aveam tragere spre şcoală. Noroc că au fost doar 4 ani :)
Raluca

No comments: