Translate

August 22, 2011

Irlanda - apusul pe plaja Malahide

Week-end-ul ăsta am fost singură pentru că Alin a fost la o conferinţă aşa că m-am decis să păstrez tradiţia ieşitului din Dublin în week-end, dar să nu plec prea departe, pentru că totuşi e o ţară nouă pentru mine. Şi cum plaja din Malahide mi-a creat cea mai intensă impresie m-am gândit să revin şi cu aceeaşi ocazie să testez observaţiile făcute de un cititor al acestui blog, care mi-a zis că plaja din Malahide despre care am vorbit aici nu e adevărata plajă din Malahide. Şi e cumva adevărat pentru că din localitatea Malahide cea mai apropiată plajă e cea despre care scriu acum. Nu prea m-am prins unde e cea pe care am ajuns prima dată, dar am descoperit o plajă foarte faină şi mie mi-a fost suficient. La această plajă se ajunge cu trenul, din gară mergeţi pe strada principală la dreapta şi nu aveţi cum să o rataţi.
Aşa că am plecat de acasă undeva pe la 17, cam târziu, dar pe la 15 a început o ploaie care m-a ţinut în casă. Am ajuns la gară, care e foarte aproape de noi şi când să cumpăr bilet îmi dau seama că mi-am uitat pin-ul cardului. L-am băgat de două ori greşit şi am renunţat. Nu puteam pleca fară card aşa că m-am intors după pin. Şi pe drum mă gândeam că poate e un semn şi poate nu ar trebui să plec singură şi am zis aşa că dacă ajung la gară şi trenul vine în mai mult de 10 minute plec şi mă plimb prin parc că e mai sigur. Cum pe panouri îmi arăta că trenul vine cam în 5 minute mi-am luat bilet, m-am urcat în tren şi după vreo 7 staţii şi 30 de minute am ajuns la Malahide.
Numai că peisajul şi starea şi un curcubeu şi fluxul mi-au dat de înţeles că nu era o greşeală şi că ajunsesem unde trebuie şi când trebuie. Plaja era populată, dar nu cât să deranjeze şi cu toţii aşteptau ceva. Aveam să aflu că retragerea apelor te face să poţi înainta în mare vreo 200 de metri şi chiar se formează nişte insuliţe şi nişte izvoraşe...
Pentru că am prins apusul soarelui (chiar că ies cele mai faine poze la apus) am făcut vreo 250 de poze fanomenale. Şi sunt aşa de mândră de ele încât nu numai că mi-a fost greu să le aleg pe cele pe care le public aici, ci am mai pus şi watermark pe poze să nu îmi fie furate cu uşurinţă:D
Sper să vă placă şi vouă măcar jumătate cât mi-au plăcut mie şi să nu vă bosumflaţi, dar îmi place să fac poze în soare:)
Raluca

3 comments:

eliza said...

tu si soarele tau ati facut poze frumoase. te pup!

Raluk said...

eu si soarele iti multumim

Unknown said...

Super .. Ft frumos . Am fost aici de nenumarate