Translate

September 8, 2009

O bucureşteanca nu s-ar fi cuplat niciodată cu un moldovean

E o afirmaţie contradictorie, cel puţin pentru mine. Să mă explic. Eram la Cora, în parcare. Alin plecase să ducă coşul, iar eu mă urcam în maşină. Când vecinul de parcare mi-a spus propoziţia din titlu. Acum: 1. Să mă simt bine că lumea m-a asimilat cu o bucureşteancă sau dimpotrivă să mă simt rău că am zăbovit destul pe aceste meleaguri? 2. Să mă simt jignită că Alin era moldoveanul şi nu eu, cea care declară sus şi tare că e moldoveancă? 3. Să mă bag în pământ de ruşine că împotriva originilor mele moldovene nu i-am zis un "da mai duti dracului, uăi" din toată fiinţa mea? 4. Să râd din toţi rărunchii că sunt şi oameni mai nefericiţi decât noi care se cramponează în regionalisme dintr-acestea? 5. Să fiu indignată că împotriva firii mele războinice nu am reuşit decât să râd cu poftă şi să îl las pe prost să creadă ce vrea? E ciudat, că după câte am pătimit eu din cauza bucureştenilor şi după câte zile plânse prin parcuri am petrecut eu nu mă mai afectează. E doar un fapt divers şi atât... E ciudată lipsa asta a mea de revoltă contra acestei întâmplări. Da la urma urmei ce pot face? vor exista totdeauna bucureşteni care îi vor urî pe moldoveni şi vice-versa şi mai ales vor exista totdeauna oameni care nu vor zăbovi în a-şi striga în gura mare convingerile... Răspunsul: EU NU SUNT BUCUREŞTEANCĂ!!!

6 comments:

Cippy (Anti-Plicti) said...

nu am nimic de zis. interesanta abordare si enumerarea pe puncte. nici eu nu sunt bucurestean, de-aia pot sa spun ca ma bucur ca nu am dat aici cand am venit de vreo aversiune impotriva "provincialilor". "bastinasii" mi-au permis sa ma dezvolt si m-au facut de multe ori sa ma consider al lor. pentru asta am mai multe aprecieri. asta ca sa ma bag si eu in seama.

la asta cu moldovenii nu ma bag. am avut gagica moldoveanca, imi plac moldovenii da' si mai mult moldovencele :D

cristinutza said...

ce-mi place cum l-ai injurat
""da mai duti dracului, uăi" =))"
super tare asa ii trebuia ;)

Raluk said...

Pai probabil ca aversiunea fata de moldoveni este mai mare decat cea fata de ardeleni. Eu am simtit-o cand am venit in bucuresti si dupa cum vezi continua sa se faca simtita, ea aversiunea. Pentru ca daca un om total necunoscut, in parcare la hipermarket se poate lua de tine pe asa criterii, atunci inseamna ca ceva ceva exista...

Raluk said...

Pai tocmai asta e ca nu l-am injurat. Si oricum nu cred ca l-as fi injurat asa, pentru ca nu prea vorbesc cu accent. Desi e demonstrat ca accentul iti iese la suprafata tocmai cand te enervezi sau cand te superi. Eu ca proasta am ras si doar i-am zis ca si eu sunt moldoveanca... Chiar ca merita o injuratura sa o tina minte... da aia e, nu am avut prezenta de spirit:)

cristinutza said...

Asta imi aduce aminte de un fost sef de-al meu(care vroia sa ne schimbe viata in binele lui cu forta)care la plecare imi spunea ca ar trebui sa scap de mama din viata mea ca sa-mi fie bine. O colega cand a auzit m-a intrebat daca nu l-am injurat atunci. Nu l-am injurat ce rost ar fi avut. I-am zambit si am plecat cu banii lui :lol:

Raluk said...

Macar tu ai fost desteapta. Eu regret lipsa mea de inspiratie si acum...