Translate

March 26, 2009

Cardurile CEC

Revin cu un subiect din categoria Rumeinia is mai cantri pe care l-am descoperit tocmai în Anglia: Cadrul CEC. Nu mi-am dorit unul dar dacă firma a decis să îmi vireze banii lunar acolo nu am nimic împotrivă. Nu am plătit nimic pe el şi nici faptul că nu sunt atât de multe bancomate ca în cazul BRD-ului sau a altor bănci nu mă deranjează, pentru că la urma urmei un card e un card şi îl poți folosi şi fără bancomat, adică ceea ce se cheamă – să plăteşti cu cardul. Ei bine cu cardul CEC nu am putut plăti nicăieri în Anglia. Prima dată mi-am scos nişte bani de la un bancomat şi așa am descoperit că am bani pe card, pentru ca martie a fost prima lună când ne-au virat banii pe cardul CEC. Apoi am încercat la mai multe magazine să plătesc cu cardul. Nu am putut. Mi l-au respins. Nu vă spun de mutra vânzătorilor de milă amestecată cu dezgust. Se pare că la ei dacă îți este respins cardul e nasol. O dată am zis că e greşeala lor, da de trei ori??? Noroc că aveam cardul lui Alin full. Ne-am descurcat, ca doar romani suntem, scoteam banii de pe card la bancomatele singurei bănci care primea carduri CEC şi plăteam cu bani gheaţă. Da mă întreb eu, fără să gugălesc, CEC nu e cumva una, dacă nu singura banca de stat? Adică cumva echivalentul ad-litteram al Băncii Naţionale a României? Deci cum este posibil ca odată plecat în străinătate să nu poţi plăti cu cardurile emise de banca ta de stat? Şi faza cu Anglia s-a repetat. Spre mirarea mea nici Debenhams-ul de la Mall Vitan nu putea citi cardul CEC, cu nici unul din cele trei cititoare de carduri ale magazinului. Normal am lăsat cumpărăturile acolo, m-am dus la un bancomat şi am retras de acolo banii de care aveam nevoie, am plătit şi am plecat. Deci cumva e deranjant şi că lipsesc bancomatele, pentru că nu ştiu cât da cu siguranţă există un comision pentru retrageri de la alte bănci. Şi a păţit-o şi colegul meu care a încercat să retragă bani de la bancomatul CEC pus la dispoziţia noastră pe holurile Casei Presei. Nu i-a primit cardul. Pai atunci ce sens mai are existenţa cardurilor CEC?

4 comments:

Lizet said...

CEC nu e singura banca de stat. mai este EximBank care din cite am priceput eu e mai mult pt IMM-uri si afaceri. Din pacate nu are nicio legatura cu BNR. Daca vrei sa vezi istoria cardurilor pe viu mergi la CEC unde sigur ai sa gasesti functionari din secolul 19. condoleante pentru cardul dumneavoastra :)

Raluk said...

Stiu ca nu e singura banca de stat. Eu ziceam ca e asimilata ca banca de stat. Adica cand te gandesti la banci romanesti iti vine in cap Banca Nationala si apoi CEC-ul. De EximBanc au auzit doar cativa. Si chiar si asa nu m ise pare normal sa mi se intample ceea ce mi s-a intamplat:(

Unknown said...

Buna dimineata! Mi-ai putea impartasi banca ce ti-a acceptat cardul cec din Anglia!? In general, unele drepturi de autor din romania, imi sunt platite intr-un cont cec, iar cand incerc sa folosesc banca mea de aici, pentru a scoate bani de pe card (Lloyds TSB), nu imi da nimic inapoi acea masinarie. Odata m-am enervat pe ea, insa fara folos. Am fost rugat sa parasesc banca. :o Mi-ar fi de folos sa aflu.

A.G. Wilfhelm

Raluk said...

Salutare, nu mai stiu numele bancii da erau niste initiale ceva de genul HSBS era plina Londra si de filiale ale bancii si de bancomate. Nu ai cum sa le ratezi, decat daca din 2009 pana acum a dat faliment. Dar nu cred. Succes.