Translate

October 28, 2015

Două postări, două ere diferite, două muzee ... același costum

Dragilor,

nu știu sincer unde a intrat timpul, dar clar nu e la mine. Urăsc oamenii care se plâng de lipsa de timp și iată că și eu sunt unul dintre ei. Am în plan această postare de cel puțin două săptămâni, dar pur si simplu nu i-a venit rândul.
Ei bine povestea e așa: în 2009 am fost la Noaptea Muzeelor și v-am povestit despre asta aici. Atunci am făcut, la Muzeul de Istorie îmi amintesc, poză unui costum țărănesc ce a aparținut Reginei Maria a României. Pe atunci îmi plăceau iile și lucrurile țărănești, dar nu se conturase pasiunea pe care o am acum. Purtam ii, dar nu știam ce sunt alea :) De fapt e o perioadă pe care nu o regret, pentru că toate bluzele brodate de diverși designeri le am de atunci și în plus lumea ma identifică cu iile tot de atunci, deși ce purtam eu nu prea erau ii.
În 2015, adică vara asta v-am povestit de o expoziție de ii pe care am descoperit-o întâmplător la Muzeul Satului, aici. În acea expoziție erau și două costume populare ce au aparținut Reginei Maria a Românie. Întâmplător unul dintre ele mi-a părut cunoscut, dar nu am cercetat mai mult.
Până într-o duminică, acum vreo două săptămâni, când pe una dintre paginile mele preferate de pe Facebook, La Blouse Roumaine, a apărut poza mea din 2009. Nu știu cum au găsit-o, dar a apărut. Și abia atunci mi-a picat fisa și am găsit și eu eu timpul să compar cele două fotografii, cele două costume. Și am descoperit ca de fapt e același costum fotografiat de mine în 2009 și în 2015.
Dacă vă uitați cu atenție veți vedea că e și accesorizat diferit. Însă în 2015 i-am făcut mai multe fotografii, nu pe cât de multe mi-aș fi dorit, dar destule. Am analizat modelul de aproape, ceea ce în 2009 nu doar că nu am făcut, dar nici nu aș fi putut să fac pentru că era expus într-o vitrină și cumva la înălțime.
M-am bucurat de revedere!
Dacă v-a plăcut articolul, vă aştept cu un like pe facebook.com/Dichisuriro
Raluca

No comments: