Translate

October 7, 2014

Luxemburg - Oktoberfest 2014

Dragilor,

ştiu că voi sunteţi deja familiarizați cu acest Oktoberfest, însă spre rușinea mea abia anul acesta am înţeles de fapt care e treaba. În mintea mea acest Oktoberfest era similar cu un festival al berii şi cum nu mă dau în vânt după bere, nici această manifestare nu era pe lista mea de preferințe. Recent am aflat că de fapt Oktoberfest e mai mult decât despre bere şi vreau să spun că mie mi-a plăcut mult.
Fac ce fac şi ajung în locuri unde aflu câte ceva despre folclor şi despre obiceiuri. Se pare că tot acest an se învârte în jurul acestor două chestiuni. Pentru că dragilor, eu tot la folclor am ajuns. Asta sunt, alta mama nu mai face :)
M-au impresionat costumele celor de acolo, am înţeles că sunt diferite în funcţie de regiuni, deşi ochiului neantrenat i se par a fi la fel. M-am bucurat să văd oameni dansând, oameni distrandu-se. Aproape ca berea a căzut pe un loc secundar.
La anu musai îmi cumpăr şi eu costum şi mă duc la Oktoberfest.
Trebuie să vă spun însă că distracţia cu Oktoberfest în Luxemburg e cam scumpă. 15 euro intrarea de om şi vreo 30 de euro ce am consumat pe acolo. Berea era 5 euro, în plus mai erau preparate tradiţionale. Însă pe mine nu m-a încântat nici berea şi nici mâncarea, dacă m-ar fi lăsat cineva doar să mă uit la oameni şi să le fac poze ar fi fost perfect. Oricum oamenii erau de treabă şi stăteau la poze. Şi încă o chestie, nu cred că toţi cei de acolo erau germani, aşa că am ajuns eu la concluzia că luxemburghezilor le place să se costumeze.
Vă las cu poze. Nu sunt multe şi nu sunt foarte reuşite. Promit ca la anu să mă documentez mai bine :)








Dacă v-a plăcut, vă aştept cu un like pe facebook.com/Dichisuriro
Raluca

No comments: