Translate

November 3, 2008

Nu mai mananc la KFC niciodata

Watch more videos at KentuckyFriedCruelty.com. Nu imi plac mie pasarile, dar cruzimea oamenilor fata de animale ma va face sa reactionez totdeauna...

10 comments:

Lizet said...

draga mea, KFC din romanica isi ia puii de la agricola, daca nu ma insel. protestul tau ar trbui muuuuult extins in acest caz: trebui sa-ti iei adio de la piept de pui, pulpe sau pui grill pe care le cumperi de la carfur sau cora, indiferent ca puii sunt de la agricola sau de la alta firma. cruzimea e generalizata si numai daca nu faci rost de pui de la mama mea, nu vei scapa de mustrarile de constiinta. te poti obisnui cu ideea sau poti trece pe meniu lacto vegetarian. nu as vrea sa vezi imagini cu niste purcelusi dragalasi dintr-o ferma de porcine. din cauza supraaglomerarii devin canibali. din acelasi registru, de lucruri imposibile, sunt si emisiunile de pe animal planet in care proprietarii de animale sunt aspru pedepsiti daca le neglijeaza sau le ranesc. la noi e undeva departe ideea asta, iar asa-zisa lege de protectie a animalutelor exista dar lipseste (din practica) cu desavirsire. sper ca nu te-am intristat si mai mult.

Raluk said...

OK stiu ca noi, romanii, suntem niste salbatici cand vine vorba de drepturile animalelor, da tu zici ca asa se intampla si la noi la Avicola? Adica sa spunem ca ar fi ok sa fie ingramaditi, desi nici asta nu e ok, da ai vazut cum ii tratau, cum ii jupuiau de vii??? Este oribil si poate avand in vedere noile mele dimensiuni nu ar fi rau un meniu vegetarian. In rest, din pacate, doar daca plec din tara nu mai am probleme de constiinta, da vezi a nici macar acolo. Oricum la KFC nu mai mananc si tu stii de ce:)

Anonymous said...

Impresionant filmul si mizere conditiile. Nu o sa devin avocatul puilor tocmai acum dar asta nu face situatia mai putin dramatica. Legea celui mai puternic functioneaza peste tot. Singura diferenta aici e ca bietii pui tac si nu zic nimic. Daca li s-ar intampla asta celor care ii maltrateaza, s-ar vaicari pentru viata lor ca potarnichile. Noroc ca puii sunt pui.

Raluk said...

Sa stii ca mare dreptate mai ai, ma Cipriane...

Anonymous said...

indiferent cum il mananci si de unde il mananci (acasa sau in oras, de la mama sau de la bunici de la tara) puii tot sunt taiati deci nu sunt vii si tot sufera.....si nu sunt singurele animale :P.....asa ca daca vrei incearca radacini sau orice altceva care nu implica viata.....apropo oare plantele au viata?

Raluk said...

Pai daca e sa o luam asa si plantele cred ca sufera, da n-o fi fain sa te smulga cineva de undeva, sa te taie si sa te fiarba... Si daca ma iau dupa cei care vorbesc cu florile??? Deci nici macar plante nu mananc??? Pai si ce fac, mor de foame???

Anonymous said...

Lizet are dreptate. Si eu am fost acuma citiva ani buni (in 2002, cind am fost in Gemania) ingrozit de ceea ce se intimpla. Fimul arata doar o parte - una mica de tot - din ceea ce se petrece. Am citit o groaza de carti pe acest subiect. De exemplu, stii ca tinerii vitei sint crescuti pina la virsta de 1-2 ani in custi unde nici macar nu se pot intoarce in jurul propriului corp? Asta tocmai pentru a nu face muschi, si in acest fel carnea e mai moale si, evident, mai scumpa.
Raluca, te inseli daca tu crezi ca asta se intimpla izolat. Se intimpla peste tot, pentru ca nimanui nu ii mai convine sa se plimbe cu ratele pe cimp, si abia pe urma sa le taie. De cind ne-am inmultit ingrozitor de mult, avem si mai multa nevoie de mincare. Si mai eficient, si mai rapid. Asta inseamna industrializare. Si industrializarea duce la intimplari de genul asta.
Iarasi, Lizet are dreptate, si Anonymous greseste. Chiar conteaza de unde ii maninci. O gaina care a trait bine mersi trei-patru ani si care apoi e taiata cel putin nu sufera. Puii aia sufera. Si viteii. Si porcii (cazul ultimilor e cel mai grav: daca nu stiai, un porc e la fel de inteligent - si la fel de curat, daca i se da posibilitatea - ca un ciine).
Ideea e asta: eu unul am renuntat sa ma revolt, atita timp cit nu ma limitez la a minca carne de la animalele de la tara, care au fost cresute in conditii ok (sa vezi cum se lafaiesc porcii in santuri la tara, te apuca risul, dar iti e si drag de ei).
Atita timp cit cumparam carne, de orice fel, de la orice magazin, inseamna pur si simplu ca sintem partasi la ce se intimpla. Oricit de mult am nega asta. Eu am ajuns sa recunosc si ca atare mi se pare o ipocrizie ca (inca) ma mai revolt. Poate intr-o zi voi reusi sa devin vegetarian - si sa nu mai fiu ipocrit. Pina atunci ramin un ipocrit si un ticalos.

Anonymous said...

Inca o chestiune. E fals sa spui ca plantele (si unele animale) sufera. Nu pot suferi decit fiintele care au sistem nervos central. O planta nu sufera. O amiba, o rima, un melc codobelc, un tintar nu sufera.

Raluk said...

Da Andrei, ai dreptate. E o ipocrizie sa vezi filme din astea sa stii povestile cu purceii si viteii si ca continui sa mananci. Da pe de alta parte eu vroiam sa atrag atentia asupra cruzimii oamenilor. Asa cum i-am raspuns si Elizei poate ca ar fi de inteles ca ii tin ingramaditi, da sa nu ii chinuie. Ai vazut si tu cum ii jupuiau pe vii si cum spre finalul filmului erau unii care sareau cu picioarele pe ei si ii aruncau de un perete. Ei oamenii aia nu merita sa traiasca. Si totusi traiesc bine de pe urma salariului pe care si-l iau de pe urma mancarii consumate de mine. Asa ca de aici vine decizia mea de a nu mai manca la KFC. Pe de alta parte eu nu am tara unde sa stiu sigur ca gainile sunt tratate omeneste si unde porcii sa se lafaie pe strazi. Sunt cumva condamnata sa cumpar de la magazin si deci sa incurajez astfel de practici. Da iarasi fac eu pe-a idealista. Daca sunt 10 oameni care dupa ce au vazut filmul nu mai merg la KFC(unde erau cozi de cate ori am fost eu acolo) poate ca lucrurile merg spre mai bine...

Raluk said...

In legatura cu al doilea comentariu...asa cum am mai raspuns: daca tu ai fi smuls, taiat si fiert nu cred ca ar fi ok. Da de acord cu tine ca plantele teoretic nu simt, da a fost cineva planta si a venit sa iti spuna tie ca e asa??? Oricum daca ar fi sa ne isterizam acum nu am mai manca nimic, ca toate sufera...