Translate

May 21, 2008

Rusia lui Putin


Astazi va recomand o carte(in special tie Andrei) in care nu se vorbeste deloc despre Romania, dar tot ce e scris acolo imi pare foarte cunoscut. Am inceput sa o citesc pentru ca auzisem o groaza de lucruri despre ea si pentru ca vroiam sa vad cu ochii mei ce poate fi scris intr-o carte incat cei vizati sa doreasca sa omoare autorul. Asa cum stiti Anna Politkovskaia a fost omorata anul trecut, e adevarat nu numai pentru aceasta carte ci mai ales din cauza intregii sale activitati de demascare a lui Putin. Si e o carte care deranjeaza. E o carte in care sunt aratate toate neregulile si masinatiunile facute in timpul celor doua administratii Putin si cum el tocmai a devenit prim-ministru(iar analistii spun ca de fapt isi mentine puterea, dar din umbra) nu avem de ce crede ca toate s-au terminat...

Pe mine una m-a durut asemanarea izbitoare cu Romania, cu judecatori corupti, cu o intelectualitate care a ajuns sa faca meserii de mizerie, cu o armata in care superiorii ii tortureaza la propriu pe inferiori(la capitolul asta nu am dovezi si nici nu am auzit vreodata ceva, dar in schimb am dat mai multe stiri cu militari in termen care s-au "sinucis" cu doar cateva luni inainte de terminarea armatei), cu o presa aservita politic si multe altele pe care nu vreau sa vi le spun pentru a nu va strica surpriza lecturii.:)

PS: Andrei, sa nu imi spui - ti-am spus eu- ca tot nu iti voi da dreptate...

2 comments:

Anonymous said...

E, curios, dar de dara asta apar eu romania. Nici nu se compara cu rusia (tot cu r mic), chiar daca anumite lucruri suna cunoscut. romania nu are crima organizata in adevaratul sens al cuvintului, nu are mafia, nu sint omoriti pe strada ziaristi si oameni de afaceri.
rusia e naspa rau. Dar pentru asta sint vinovati rusii insisi - care isi iubesc la nebunie tatucul - oricare ar fi el - si n-au nici in clin nici in mineca cu democratia. Sint indobitociti de vodca, probabil. Da, rusii sint mai rau decit romanii, e adevarat. In afara de domeniul artelor, daca romania e un rahat, rusia e o mare si puturoasa balega.

Raluk said...

Ei vezi cum te-am adus... E foarte adevarat ca Romania nu a ajuns ca Rusia si sper eu nu va ajunge, da trebuie sa citesti cartea si sa vezi ca te ia un pic cu fior pe sira spinarii...