Translate

May 5, 2008

Drumul Iasi - Bucuresti sau cum sa prinzi o ploaie de N ori

Ei bine DA. Pana la urmă am ajuns şi la Iaşi. Şi spun din prima ca mi-a făcut bine. M-am mai linistit şi spre surprinderea mea chiar din prima dimineaţa am constatat că nu mai aveam cearcăne la ochi. A fost super fain, aşa cum doar ACASĂ poate fi. Ne-am distrat, am bolit o zi şi am mâncat cât pentru tot anul. Am făcut picnic noaptea, picnic asezonat cu mici şi bere şi cu depănare de amintiri şi am jucat pentru prima dată popice. Da cel mai important e că am reluat contactul cu prietenii mei, cele două cupluri de Andrei şi Aline.

Să vă spun cum a fost la biliard. Am apucat şi eu să vad clubul For Fun şi sincer m-au uimit preţurile mici în comparaţie cu Bucureştiul. Pentru două ore de biliard am plătit ceva peste 200 de mii.

Apoi după 12 noaptea am mers în Viper unde am prins loc la bowling. Pentru că am mers pentru prima dată spun că mi-a plăcut, însă cred că ar trebui jucat în mai puţini oameni. Noi am fost 6 şi până îţi venea rândul era cam plictiseală. Plus de asta "şacalii" adică băieţii concurau cu noi şi chiar făceau glumiţe că nu dăm cu bilele cele mai grele.


Pentru că nu se poate vizită la Iaşi fără vizită la Mall, am stat în Mall 6 ore cu cele două Aline şi nu mi-am luat nimic. Apoi m-am întors şi în 5 minute am achiziţionat o pereche de cercei în formă de broască ţestoasă şi nişte pantofiori roşii de prinţesă :). Cerceii sunt din aur şi au fost cadou de Paşte de la Alin.

Tot la Mall am văzut chicioşenia asta. Adică o broscuţă wolkswagen tapetată cu bucăţi de oglindă.
A fost frumos, iar ca să explic ce e cu titlul, vă spun că de la Târgu Frumos (o localitate din apropierea Iasi-ului) şi până la Bucureşti a plouat încontinu. Ba mai stătea ba începea cu o şi mai mare violenţă. Parcă şi norii arătau la fel, iar undeva după Bacău s-a inundat şoseaua şi a trebuit să stam nitel să aşteptăm să vină pompierii. Am şi poze, da sunt făcute cu mobilul, iar cablul cu care le descarc s-a pierdut. Când il găsesc le postez aici.
În rest Iaşi-ul este aşa cum îl ştiu. Cu oameni de treabă, cu oameni care au început să înveţe să se vândă scump, dar un Iaşi cu prea puţine mijloace media şi deci prea puţine şanse ca eu să ajung vreodată acolo. M-am întristat când posturi de radio vechi dădeau ştirile ca pe vremea când lucram eu la Terra, adică fără inserturi. Pur şi simplu ştiri cu nemiluita citite pe blank. Mi-am cumparat şi ziare să îmi fac o părere şi la fel. Cel puţin un ziar de care eu nu ştiam avea deschidere în ziua de Paşti un articol dintr-un club. Pur şi simplu sunt în urmă. Acolo tot Radio Iaşi este în top, iar posturile comerciale sunt terne, cu redactori muzicali slab pregătiţi şi cu ştiri de umplutură. În schimb mă bucur că se mişcă ceva şi se vede că se mişcă, fie pentru că e campanie electorală, fie pentru că şi ieşenii mei s-au mai deşteptat. Se aude că se deschid noi posturi de radio şi că posturile de radio din capitală caută să ajungă la Iaşi.
Sper să nu mai treacă atâta vreme până să mă reîntorc acasă...

6 comments:

Anonymous said...

Imi pare rau ca nu am reusit sa ajungem si noi. Ne-a speriat ploaia.

Raluk said...

Şi mie imi pare rău ca nu am reuşit să ne vedem. Ne tot întrebam dacă mai veniţi sau nu. Oricum să ştii că ploaia nu a fost cine ştie ce.

Anonymous said...

e normal daca ai lucrat la Terra sa consideri Radio Iasi un radio de top. Terra e in continuare radioul ascultat de prietenii celor care fac program doar ca sa ii auda la radio si sa rida apoi de ei . Stiri pe blanc se citesc si la BBC ,depinde de stilul adoptat pe radio. Mi se pare mie sau vad un soi de autosuficienta in postul tau . Pt un om care a venit in Iasi si a stat 6 ore in Mall si cateva la biliard si se mandreste cu asta ..hmm. Asta o poti face oriunde . Iar presa locala ieseana este una de top. Mentionata in manualele de jurnalism pe care probabil nu le-ai citit .Pt ca daca le citeai ai fi dat stiri la alt radio nu la Terra !

Raluk said...

Din nou ma vad nevoita sa spun ca e foarte usor sa critici din spatele anonimatului. Nu stiu cum ai ajuns pe blog-ul meu da te rog nu il mai citi, decat daca esti sigur ca stii cine sunt si ce vreau sa spun. Sincer m-am plictisit sa raspund comentariilor rautacioase anonime. Pentru ca nu pari aceeasi persoana care manca rahat cateva posturi mai incolo iti raspund...
1.Nu am zis eu ca Radio Iasi este un radio de top ci sondajele, Radio Iasi este in continuare cel mai ascultat post de radio din Iasi. La astfel de top m-am refrit, dar daca nu ai auzit de sondaje... In plus pentru cultura ta generala iti spun ca nu am lucrat doar la Terra ci si la Radio Iasi.
2.Pe vremea cand lucram eu la Terra nu ma ascultau doar prietenii. Chiar era un radio ascultat. Si daca ai fi citit ceva din blog-ul asta ai fi vazut si alte posturi despre Terra si nu ai mai fi comentat aiurea in tramvai.
3. Este foarte adevarat ca presa ieseana este una de top si asta o dovedesc cei care au plecat din Iasi si au ajuns in posturi de conducere in capitala. Eu mi-am exprimat o parere pe blog-ul meu, pe care cred ca am si argumentat-o, pentru ca blogul asta e facut tocmai pentru a-mi exprima eu pareri, de aceea ma repet si spun - daca nu iti place nu il mai citi.
4. Normal ca in 5 zile cat am stat in Iasi nu am stat doar in mall, simpla mentionare a faptului ca am stat in mall 6 ore a fost pentru prietenii mei care stiu ca nu prea calc prin mall-uri. Normal ca am facut o gramada de lucruri, dar sunt destul de personale si nu vreau sa le pun pe blog. Cat despre bowling...era prima data cand am jucat asa ceva si sincer mi se pare un subiect simplut, tocmai de pus pe blog si de digerat de unul ca tine...
5. Manualele de jurnalism te asigur ca le-am mancat pe paine(e o expresie, nu o lua ca atare), doar am terminat facultatea de jurnalism si sincer nu am cu ce sa ma laud dar daca as fi cam cum crezi tu probabil spalam parbrize pe la Unirea in Bucuresti si nu lucram in presa din capitala... Da bineinteles asta nu ai de unde sa stii pentru ca probabil lucrezi in presa din Iasi si te-ai simtit lezat de ce am spus...
6. Te sfatuiesc sa iti faci o viata personala, sa iti faci si tu blog si sa nu mai intri cu bocancii in blogurile altora total neinvitat. Sau macar daca o faci asuma-ti si o identitate pentru ca altfel, cel putin pe blog-ul meu nu vei mai fi publicat...

Anonymous said...

Scuze daca am fost poate putin rautacios ,dar tonul din postarea ta m-a facut asa (si eu jurnalist cu acte in regula si scoala BBC .Sint anonim pt ca si tu esti anonima in relatia cu mine .Nu te cunosc asa ca ce rost au numele .Plus ca nu am blog)

Sondaj facut de IMAS, la comanda Asociatia pentru Radio Audienta, in perioada 3 septembrie-28 octombrie 2007(urmatoarele audiente vor veni la sfarsitul lui mai ):

MOLDOVA URBAN peste 11 ani
1.Europa FM 452.000 daily reach
2.KissFM 321.400 daily reach
3.R Iasi 191.600 daily reach
4.Radio 21 120.600 daily reach
5.ProFM 89.300 daily reach

MOLDOVA URBAN 15-44 ANI-
1. Europa FM 292.600 daily reach
2. KissFM 263.600 daily reach
3. Radio 21 89.400 daily reach
4. PROFM 49.300 daily reach
5. R Iasi 44.000 daily reach

1. Europa FM prinde un daily reach maxim de 147.600 in intervalul 8:15:8:29
2.KissFM prinde un daily reach de 80.200 in intervalul 9:15-9:29
3.Radio Iasi are reach maxim intre 7:30-7:45 -43.600
Datele sint pt Moldova Urban peste 11 ani

Pe Iasi situiatia e si mai in avantajul comercialelor . Iar Terra ,sa fim seriosi, niciodata nu a fost radioul local cu audienta .Dovada ca mereu a incercat sa se lipeasca de cei mari (afiliere Star,Magic ) .Iar Roland(prin mana Valentinei ) nicioadata un manager de radio. Deci nu avea cum sa primeze profesionalismul acolo . Bine ca ai plecat .De "organizarea" stirilor la Radio Iasi ma abtin . E suficient sa vezi media de vartsa de acolo .Spor la succese si inca o data scuze!

Raluk said...

Imi pare bine ca pana la urma am gasit un limbaj comun. Nu tin musai sa aflu cine esti si la randul meu imi cer scuze pentru limbajul folosit in raspunsul la comentariul tau. Atata timp cat comentariul e de bun simt il voi publica oricand. Ori tu pareai ca ai citit doar acel post si ti-ai facut o impresie gresita. Se vedea ca ai actionat sub un impuls, probabil ai citit blog-ul lui Andrei si de acolo ai ajuns la mine. Imi pare bine ca ai pus un sondaj, ca sa iti demonstrez ca din randul posturilor de radio locale in topul tau e doar Radio Iasi. Ori eu in postul asta vorbesc numai despre presa locala. Eu lucrez in Bucuresti si as vrea la un moment dat sa revin in Iasi si sincer imi e frica sa nu fiu interpretata ca fiind "aia care a fost in capitala si acu ne invata pe noi...".