Translate

May 17, 2008

Deontologul s-a dat in stamba

Am gasit asta pe You Tube. Nu zic ca politistii nu merita uneori scuipati, da cand una predici si alta faci...

Pe de alta parte nimeni nu a sustinut vreodata ca Andrei Ghiorghe ar fi vreun sfintisor, da ma intreb daca era altul in locul lui mai statea politistul asa linistit sau il trantea pe capota, il incatusa si il baga in masina politiei, ca in filmele americane???

Detalii si aici

10 comments:

Anonymous said...

Mda... e trist sa vezi ca unii jurnalisti (sau, ma rog, asa se considera ei) nu sint cu nimic mai buni decit politicienii pe care ii critica. Ceea ce imi demonstraza mie, inca o data, ca normalitatea nu va intra in Romania decit peste citeva generatii bune. Mitocania e la ea acasa in Romania - degeaba injuram politicienii, pentru ca si ei tot din cloaca asta s-au ridicat. De jurnalisti, ce sa mai vorbim. Imi e rusine sa spun ca am lucrat la un moment dat in presa...
Si apropo, cine spunea ca Andrei Gheorghe ar fi un moralist? Eu cred ca persoana respectiva nu face diferenta intre un om care se ocupa de morala si etica si un om care se ocupa de bascalie. Bascalia nu e definitia moralei.

Raluk said...

Aoleu, iar incepi. Ma tie nu iti mai place Iasi-ul, iti e rusine ca ai lucrat in presa, mai ai putin si spui ca iti e rusine ca esti roman, sau mai rau ca ne cunosti pe noi, sau pe mine care sunt romanca sunt ieseanca si pe deasupra mai lucrez si in presa. Si la urma urmei Andrei Gheorghe nu a fost niciodata un jurnlist, nu s-a ridicat de la nivelul de "dat muzica la populatie" pe care il avea la Pro Fm, indiferent cat de mult s-ar chinui sa para altceva. Cat despre moralistul Gheorghe...rolul asta incerca sa il joace la Realitatea....sa fi vazut ce emisiuni de rahat facea...

Anonymous said...

Ral, tu exagerezi si imi permit sa cred ca stii bine ca exagerezi:
1) cind am spus ca imi e rusine ca am lucrat in presa, m-am referit strict la faptul ca imi e rusine sa afirm ca am lucrat pentru moment intr-o presa care accepta asemenea mascari precum Gheorghe. De ce ar trebui sa ma mindresc?
2) Esti nedreapta cind spui ca mai am putin si spun ca imi e rusine cu prietenii mei. Pai tocmai de asta am prietenii pe care ii am: pentru ca ei nu sint grobieni. Daca ar fi fost (sau daca as fi fost eu), nu mi-ar mai fi forst prieteni inca de la bun inceput. Deci cu prietenii ma voi mindri oricind.
3) tu spui: "tie nu iti mai place Iasi-ul". Dar cind, ma rog frumos, m-ai auzit tu pe mine spunind ca sint innebunit dupa Iasi?
4) Mai spui:"mai ai putin si spui ca iti e rusine ca esti roman". Pai nu te supara, dar credeam ca ma cunosti. Eu spun ca imi e rusine ca sint roman inca de prin clasa a zecea. Si din pacate nu am gasit inca nici un motiv sa cred altfel. Da, Ral, imi e rusine ca sint roman, de vreo 15 ani imi tot e rusine.
Si nu te supara: intr-o tara normala, un asemenea eveniment s-ar fi lasat cu arestarea lui Gheorghe si cu demiterea lui de la institutiile unde lucreaza. Institutiile respective ar fi considerat ca le strica imaginea si ar fi renuntat la el. Dupa asemenea eveniment, intr-o tara normala Gheorghe ar sta nitel dupa gratii, si dupa aia ar muri de foame. Dar romania NU este o tara normala. In romania (cu "r" mic), politicienii pot sa fure la greu, vedetele pot scuipa politistii, ca nimeni nu pateste nimic. Ai bani, sau macar un nume? Atunci poti face orice, ca te doare-n cot de toti si toate. Si cum sa nu faca toata lumea asa, daca pina si presedintele romaniei, un presedinte pe care - Doamne! - cit de mult il meritam, isi poate permite sa faca reporterite "pasarici" si "tiganci imputite", si sa nu pateasca nimic... Si tu spui ca ar trebui sa fiu mnindru de o asemenea tara? Sau de calitatea de roman? Nu, Raluca: imi e al naibii de rusine. De 15 ani imi tot crapa obrazul de rusine.

Raluk said...

Pai ma Andrei zi-mi si mie daca tu esti multumit de ceva. Ma intreb daca te va nemultumi Budapesta unde te vei mai duce? Sper ca undeva unde nu imi va lua prea mult timp si bani ca sa vin la tine sau sa vii tu in tara...
Cat despre Gheorghe, sunt sigur ca vedetele sunt trecute cu vederea si in alte tari, cat despre reactia trustului la care lucreaza...eu zic sa nu te astepti la prea mult, e doar vedeta lor, cum sa o dea afara???

Raluk said...

Si acum raspunsul pe puncte.
1. Permite-mi sa iti spun ca tu nu ai cunoscut nici macar 1 la suta din presa, iar Gheorghe nu face parte din presa, face parte din tagma animatorilor de radio, care se apropie mai degraba de DJ-ii din discoteci. Eu una ma mandresc ca lucrez in presa(si sa stii ca eu am apucat sa vad abia 5 la suta din ea) pentru ca spre deosebire de alte domenii ai o oarecare deschidere si cred eu ca poti schimba ceva.
2, 3, 4. Normal ca am exagerat, da pur si simplu nu te mai recunosc, tie nu iti mai place nimic, e adevarat ca nu te-am auzit vreodata ca ti-ar placea Romania, da nici asa de pornit nu erai. Si la urma urmei de cand nu ai mai stat tu in Romania? Si daca tot esti asa pornit de ce nu depui cerere de o alta cetatenie si asta e. Permite-mi sa cred ca nu ai patit nimic mai mult decat mine in Romania pentru ca si eu si atatia altii, ma confrunt cu Romania pe care o condamni tu zilnic si nu fug nicaieri si nici nu scriu cine stie ce pe blog-uri. Asta e. Isa imi spunea azi ca m-am babit si ca am conceptii de baba, poate are dreptate, da mi se pare ca ma desconsideri cumva tocmai pentru ca lucrez in presa si pentru ca imi place Iasi-ul si Romania. Parca as fi cu o scara mai jos pentru ca nu am ales o alta alternativa...

Anonymous said...

Pai vezi, iarasi m-ai inteles gresit.
A lucra in presa este, pentru mine, un privilegiu. Ceea ce ma enerveaza este ca unii se folosesc de acest privilegiu pentru a murdari presa. Cind vom avea si noi o televiziune precum BBC, RTL sau TV5, cind vom avea ziare precum NYT sau International Herald Tribune ori Der Spiegel, atunci voi fi linistit.
Sint profesionisti si la noi. Emil Hurezeanu este unul din cei mai cunoscuti. Si mai sint oameni profesionisti care isi fac treaba cu constiinciozitate, asa cum te cunosc eu pe tine. Dar acesti oameni nu prea pot razbi din cauza "vedetelor" gen Gheorghe si altii.
Nu e doar situatia presei, Raluca: tu crezi ca eu ma mindresc sa spun in strainatate ca am facut filosofia in Romania? Romanii nu mai stiu de vreo suta de ani ce se face in afara granitelor lor in domeniul filosofiei. Si in rest, fac o istorie a filosofiei doar povestind ce au spus altii. Ma fac de rusine, zau asa.
Eu sper din tot sufletul ca tu vei razbi in viitor sa faci ceva de calitate, sa lucrezi intr-un trust serios si neafiliat politic, unde nu isi permite nimeni sa te jigneasca si unde promovarea se face pe criterii pur profesionale. Poate vei avea noroc, presa se misca cu alta viteza decit academia. Eu stiu insa ca in urmatorii 20-30 de ani in Romania, in domeniul meu, nu se va intimpla asa ceva, iar cei care vor sa schimbe ceva, asa cum am incercat eu, sint sutati cit colo si ramin redactori de editura sub un sef nesimtit. Asa ca am preferat sa plec. Si sper sa nu ma intorc sa lucrez in mocirla aia

Anonymous said...

Uite ca l-au sanctionat cei de la Realitatea..cel putin asa scrie intr-o fituica..:)

http://www.cancan.ro/2008-05-19/Andrei-Gheorghe-nu-mai-are-voie-pe-sticla.html

Raluk said...

Mi-ai luat-o inainte.Tocmai vroiam sa ii spun acelasi lucru lui Andrei. S-ar parea ca stirea e adevarata...am mai vazut-o si in alte locuri...

Raluk said...

Uite si o sursa mai credibila... http://www.expres.ro/articole/detalii-articol/804232/Andrei-Gheorghe-a-fost-suspendat-prin-SMS--VIDEO/

Anonymous said...

Pe naiba. "Suspendare" nu inseamna sanctiune, ci o misculatie de imagine a Realitatea TV. Ar fi fost sanctiune daca era dat afara imediat. Atunci as fi recunoscut ca romania cu r mic nu e chiar atit de neagra pe cit cred eu.
Si hai sa fim seriosi, ati vazut cum politistii neaga ca au fost ofensati? Ati vazut cum le tremura nadragii in fata VIP-urilor si parlamentarilor?
Oameni buni, asta e romania si rahatul e chiar asa de mare. Ne pacalim degeaba.