Translate

April 14, 2016

Luxembourg - Turul berăriei Bofferding

Dragilor,

v-am spus că am hotărât să nu spun nu oricărei oportunități îmi va apărea în cale. Așa și cu turul berăriei. Habar nu aveam că există o berărie în Luxemburg, pe modelul Guinness Storehouse evident la un nivel mult mai mic. E o berărie de familie, ce produce berile Bofferding și Battin. Dacă ați trecut o dată prin Luxembourg, știți despre ce vorbesc, dacă nu... 
Eu am ajuns acolo prin cei de la Ara City Radio, sau radioul în Engleză, din Luxemburg. Eu am lucrat pentru ei înainte de a începe masterul, iar acum îmi fac teza de master cu ajutorul lor. Și Lisa, directorul radioului, a avut ingenioasa idee să organizeze un tur privat al acestei berării, iar banii strânși să fie donați unei asociații caritabile. Tot ea a realizat că la ce vreau eu să fac pentru teza de master, m-ar ajuta să vad cum interacționează cei din radio cu ascultătorii lor. Avea dreptate. Teoretic eu nu ar fi trebuit să plătesc cei 25 de euro, cât era biletul pentru tur, dar pentru că și lui Alin i-ar fi plăcut o astfel de experiență, l-am introdus și pe el în tur și am plătit partea lui. 
Treaba mea acolo era să observ ce fac DJ-ii, cum interacționează cu ascultătorii (cei care au venit în acest tur au fost în mare ascultătorii postului de radio sau fanii postului de pe fb.), dacă vorbesc doar Engleză sau dacă schimbă pe altă limbă, când schimbă și mai ales de ce.
Însă nimic nu m-a împiedicat să particip și eu la tur, să fac poze și să interacționez cu oamenii, ba chiar le-am pus câteva întrebări pentru a înțelege cum văd ascultătorii toată treaba, iar când am ajuns acasă coordonatorul meu de master m-a felicitat pentru inițiativă, pentru că una e să observi și alta e să confirmi ce ai observat prin interacțiunea cu cel observat.
A fost o seară faină. Dacă și voi doriți să faceți turul Berăriei Bofferding, intrați pe site-ul lor și faceți o programare. Am impresia că acceptă doar tururi cu ghid, dar puteți întreba.















Turul berăriei a fost ca oricare tur de berărie. Până și amenajarea expoziției a fost similară cu cea de la Guinness. Pe mine m-au interesat reclamele lor, iar unele de prin 70 erau de-a dreptul bizare. Cu ocazia asta am și descoperit berea Battin cu fructe, care e un pic mai fină decât Kriek-ul belgian. Mi-am și făcut cercetarea pentru master, am și lăsat o portiță deschisă cu cei de la radio. A fost o seară faină.
Dacă v-a plăcut articolul, vă aştept cu un like pe facebook.com/Dichisuriro
Raluca

No comments: