Translate

February 12, 2016

Arlonia - Nevoia de a te conecta cu trecutul

În trecut, în România agrară, omul era mult mai atent la semnele vremii. De la el avem noi povestea cu ursul care iese din bârlog, se duce la balta și dacă o găsește înghețată se întoarce înapoi la hibernat și asta înseamnă că iarna va fi mai lungă. Mult mai cunoscutul lui vecin, cârtița americana Phil are și o sărbătoare ce ii e dedicată, numai ca Phil își vede umbra sau ceva de genul ăsta.
Eu recunosc, nu am multe legături cu credințele vechi, însă asta cu păsările e adevărată totdeauna. Poate și pentru că îmi e frică de ele, le acord mai multă atenție...habar nu am.
Ideea e că atunci când ciorile se învârt în cercuri, va ploua sau va ninge, în funcție de anotimp, iar când păsările călătoare se întorc, înseamna că Primăvara e aproape.
E drept ca în ultimii ani, încălzirea asta globală le-a cam dat și pe ele peste cap, dar în mare au dreptate. Așa că azi m-am bucurat ca un copil când le-am auzit. Dacă dați play la video veți auzi și voi că sunt puțin gălăgioase.
Pe aici se așteaptă Paștele (care anul ăsta pica prin martie pentru catolici), sâmbătă ardem iarna la focuri, a început deja sezonul carnavalurilor, deci așteptăm și vremea asta rea și umedă și rece să se alinieze și că nu ne dezamăgească.
Îmi plac locurile unde vechile obiceiuri încă se mai păstrează. Nu știu dacă la noi e la fel, poate doar la sate.
Dacă v-a plăcut articolul, vă aştept cu un like pe facebook.com/Dichisuriro
Raluca

No comments: