Translate

May 13, 2014

De prin gradină

Dragilor,

mai era puţin şi se făceau 10 zile de când nu mai dădusem pe aici. Între timp am ajuns în România în week-end, da despre asta într-o postare viitoare. Să o luam uşurel şi să vă povestesc de grădină. Bine am să ilustrez articolul cu poze de acum câteva zile când era soare şi frumos, că acum plouă şi e urât.
V-am spus pe fb că a înflorit liliacul şi mirosea fantastic, încât mi-am tras scaunul şi stăteam la umbra liliacului. Era fain o perioadă, dar mirosul de liliac era prea puternic. Am rezistat totuşi. Acum liliacul mov e pe trecute, dacă a stat înflorit complet o săptămână, iar cel alb abia începe să înflorească.
Şi pentru că era soare şi frumos am stat mai mult prin grădină ba chiar am îndrăznit să îmi cumpăr o hortensie albastră şi să o plantez într-un coş. Mare afaceristă mai sunt, că în felul ăsta am salvat vreo 20 de euro. Coșul a fost 9 euro, hortensiile 4, iar pământul a fost 3 euro, da mai am încă trei sferturi de sac. Deci în total mi-am plantat hortensia cu 16 euro. În Arlon la o florărie am găsit una identică, dar înflorită complet la 35 de euro, iar în Luxemburg aceeași hortensie albastră înflorită era 45 de euro. Acum sper doar ca lipsa mea de experienţă să nu o omoare, dar e plantată deja de vreo săptămână şi pare să îi meargă bine :)
Am tuns iarba de două ori în două week-end-uri consecutive, cum am văzut eu în Dublin şi trebuie să spun că arată chiar bine, ca un gazon aşa. Arată bine de la fereastră, că ea e toată hopuri, dâmburi, dar nu ştiu sincer ce i-aş putea face mai mult decât să o tund regulat :)
Şi pe lângă hortensii mi-am luat doi pitici de grădină. În general nu îmi plac piticii de grădină, sunt chicioşi şi colorați în toate felurile, însă ai mei sunt din lut, încap într-o palmă şi sunt ochioși tare. Nu am rezistat să nu mi-i cumpăr :)
Ea este hortensia la o săptămână de la plantare 
Hortensia şi trandafirii
Evoluția hortensiei :)
Dacă v-a plăcut vă aştept cu un like pe facebook.com/Dichisuriro
Raluca

No comments: