Translate

October 1, 2008

Budapesta - Vienna in doar trei zile - Ziua mea la Viena

Am uitat cumva sa spun ca a patra zi a fost ziua mea??? Nu cred... Sunt un pic fericita ca mi-am petrecut ziua la Viena, totusi sunt un pic trista pentru ca Viena nu este orasul care poate fi vazut intr-o zi. Am vazut o groaza de cladiri, pe care daca nu imi cumparam un ghid al orasului nu le mai identificam never ever. De asta am ales sa pun pe blog fotografii cu noi si mai putin cu cladiri, chiar daca sunt vreo 150 numai din Viena. Ce mi-a placut acolo. Pai cam totul. Chiar daca unele cladiri erau reci, baroce, germanice sau cum vreti voi sa le spuneti, m-au impresionat oamenii. Cred ca deja am povestit tuturor prietenilor mei de eleganta celor din Viena. Si sincer nu cred ca erau turisti... Femeile elegante pana la a-si asorta geanta cu pantofii, iar daca stilul era diferit macar culoarea era aceeasi. Nu am vazut nici un exces care sa imi irite ochii asa cum vezi in Romania, geanta rosie cu papuci verzi, de exemplu. Femeile si barbatii de acolo aveau o eleganta nativa, nu office clasic ca la noi(ma refer la bluzele albe si pantaloni sau fusta negri si cu manecile alea oribile bufante care se poarta acum) ci eleganta din aia de costum, de poncio, de oameni niciodata grasi, de femei machiate discret si de barbati la dunga. Spun ca nu erau turisti pentru ca noi ca si turisti aratam ca rudele sarace de la tara.
Andrei si Alin in fata Palatului Imperial Hofburg... Eu si Alin in fata Bisericii Sfantului Stefan Biserica Sfantul Stefan si Palatul Imperial Hofburg
Chiar in curtea palatului era un festival pentru Special Olympics.
Eu cu Alina in fata Bisericii Sfantului Petru
Toti patru in fata unui monument a carui denumire imi scapa
Parlamentul si statuia lui Palas Atena. Nu stiu daca decoratiunile erau aurite...
Eu in fata Parlamentului.
Pe stradute si intr-o piata de antichitati
Cu Alin in interiorul muzeului Albertina si Gradinile Palatului
Pe diverse strazi In interiorul Palatului si din nou Biserica Sfantului Stefan
Palatul Schonbrunn, rezidenta de vara a Habzburgilor, la care din pacate am ajuns foarte tarziu si nu am mai putut vizita gradinile de unde spunea Andrei ca se vede o panorama foarte frumoasa a Vienei
Seara tarziu am sarbatorit ziua mea ca romanii, cu gratarel, cu tortulet cu lumanari, cu cantat si cu suflat in 9 lumanari pentru ca la Tesco pur si simplu nu am gasit cifra 2... Ce va sfatuiesc dupa Viena? Sa stati cel putin o saptamana acolo. Tot in ghidul pe care mi l-am cumparat am vazut o groaza de monumente pe care nu le-am vazut si desigur parcul de distractii Prater, care am inteles ca e foarte frumos. As fi vrut sa vizitez toate muzeele alea sau macar Palatul si Catedrala, dar din pacate nu a fost timp. De aceea sper ca odata candva sa mai ajung in Budapesta si in Viena si eventual in Bratislava si Praga (in ale caror directii erau sageti pe autostrada). Chiar si asa le multumesc prietenilor mei ca m-au scos la vizitat, mi-au suportat plangerile legate de durerile de picioare si pentru ca dupa toate sunt in continuare prietenii mei.

9 comments:

Anonymous said...

hai ca m-a apucat un dor de ducaa...

Raluk said...

pai sa stii ca chiar ai de ce sa te duci. eu una planuiesc o excursie de vreo doua saptamani prin februrie. nu de alta da impusc doi iepuri, prind si reducerile si vizitez si tot ce e de vizitat:)

Anonymous said...

Mda, la Praga ma bag si eu, ca nu vreau sa parasesc Budapesta si sa nu fi tras o fuga pina acolo...
N-ai de ce sa ne multumesti tu. Eu iti multumesc ca ai reusit sa-l convingi pe Alin si ca ati reusit sa veniti de ziua Alinei.
Doar ceva regrete ca ati stat putin si nu am reusit sa va ducem peste tot pe unde voiam - desi banuiesc ca Alin nu s-ar mai fi miscat neam din casa... raminea lipit de laptop si de gratar :)

Anonymous said...

bine faci daca reusesti sa stai mai mult de o saptamana, mie dupa 7 zile tot nu am apucat sa vad tot (si crede ma ca n am pierdut timpul prin magazine...)

si da vienezii sunt niste oameni deosebiti,mi-au lasat ce-a mai placuta impresie fatza de pe unde am mai mers.

si ce poze frumoase ai facut!si ce dor m-a apucat si pe mine de duucaa (cred ca exursia de la Vienna la mine a fost una din cele mai reusite vacantze ever)

Isa

Anonymous said...

A, si inca doua precizari terminologice, sper sa nu te superi. Ceea ce tu numesti "Palatul imperial" este, de fapt, Palatul Imperial Hofburg. Iar orasul maghiar in care ati fost se numeste Szentendre.

Raluk said...

Sa stii ca daca organizezi ceva la Praga eu chiar ma bag, da de venit cu masina nu mai vin, ca a fost prea obositor. Si ma gandesc nici pe Alin sa nu il mai iau, da ar fi sacrificiul prea mare, ca mie cand ma simt bine imi place sa ii am pe Alin si pe Dea cu mine. Si daca pe Dea nu o sedez doar pentru o ora cu avionul, pe Alin nu pot sa il las acasa:)

Raluk said...

Da fata, eu una am fost foarte impresionata de Viena, dar si Budapesta este foarte faina...

Raluk said...

Ok Palatul Imperial am gasit ca se cheama pe net, da cum sunt eu aiurita nu cred ca am citit tot si nu am gasit ca are si nume. Mersic ca m-ai spus ca rectific acusi. Da Szentendre nu inseamna Saint Andre, adica Sfantul Andrei? Mie asa imi suna, da o fi tot o faza de "opriti fotbalurile"... O modific si pe asta. Mersic de precizari, nu m-am suparat, ba din contra ma bucur ca pot sa corectez niste informatii altfel eronate...

Anonymous said...

Naiba stie ce mai inseamna si Szentendre. Si mie imi suna a Sfintul Andrei, dar la ce limba imposibila au astia, poate insemna orice :)