Translate

June 21, 2008

Dragostea ar trebui inchisa in budoar??


De multe ori am fost pusa in situatii jenante cand la o intalnire doi sau mai multi dintre prietenii mei in loc sa poarte o conversatie aveau grija mai mult de partenerul cu care venisera. Pe sistemul: gura lor era ocupata cu gura celuilalt si mai putin cu vorbitul. Si de fiecare data m-am rasculat intr-un fel sau altul. Normal ca se ajungea la situatii limita si de fiecare data ma intrebam daca am dreptate. Si DA am dreptate. Sa va povestesc ceva, dar sa imi promite-ti ca oricat de implicati ati fost la un moment dat intr-o astfel de scena veti trata povestirea mea cat mai detasat posibil.

Aproximativ 10 prieteni ies intr-o seara de week-end la o terasa. Erau si cupluri cu istorie, erau si cupluri tinere, erau si persoane singure. Discutia lejera despre campionatul mondial, despre reducerile care stau sa apara si altele. La un moment dat doi care erau impreuna de ceva vreme incep sa se sarute. Nimeni nu le da atentie, ca doar vorba aia doar n-o sa stam sa ne uitam in gura omului. Discutia continua la fel de lejer. Cei doi se opresc si nimeni nu pare sa fi sesizat nimic. Mai trece o jumatate de seara, se mai pupa vreo 2 cupluri si normal reincep si primii doi. La fel nimeni nu le da atentie pana cand in conversatie se ajunge la un moment in care parerea tipei era cea mai avizata. Si cineva o intreaba, ea se opreste din pupat, raspunde, numai ca partenerul eu nu se oprise. Si o tot lingea in continuu. Atunci o tipa care se despartise recent si parea inca ca sufera le-a zis replica, clasica: Bai daca va incurcam puteti pleca acasa(la modul get a room). In acel moment tipul s-a oprit din lins si s-a apucat sa o maimutareasca pe cea care a indraznit sa deschida gura. Si dintr-un grup de 10 prieteni au ajuns doua grupuri cu pareri diferite si spiritele se incingeau. In fine cineva pune capat discutiei, achita nota de plata si pleaca toti acasa.

Asta a fost povestirea. Acum eu totdeauna m-am ghidat dupa prncipiul: "Cu o dragoste mare nu se iese in strada". Si de-a lungul anilor am inghitit de multe ori in sec cand prietenii mei in loc sa isi tina dragostea in budoar si-o puneau pe tapet de cate ori aveau ocazia. De cele mai multe ori am inteles pentru ca era vorba de cupluri nou formate si la inceput asa e. Sigur ve-ti spune ca noi avem 13 ani impreuna si ca de aia nu ne mai lingem in public. E nitel gresit. Pur si simplu mi se pare ca sunt gesturi care apartin intimitatii si altele care apartin publicului larg.

Nu am incercat sa fac nici o aluzie...vreau pur si simplu ca doua persoane dragi mie sa iasa din context(get outside the box) si sa ingroape securea razboiului...

4 comments:

Anonymous said...

Iaca hop si eu ca musca-n lapte. Citeva idei inainte sa incep:
1) am mai scris o varianta a mesajului asta, dar a disparut, asta e cind scrii la tzara cu unelte medievale
2) Alina mea e de aceeasi parere cu tine in privinta pupatului in public. Eu sint Gica contra
3) Nu cred ca m-ai vazut vreodata lingindu-ma in public
4) Si eu, cind eram singur si frustrat, eram uneori deranjat de cei ce practicau acest sport :)
Si iaca acum incep. Si sper, Raluc, sa iei acest comment chiar asa cum ai spus si tu: detasat, nu personal.
Eu cred ca acele persoane care se pupa in public nu fac nimic rau. Nu fac pirtz, nu se caca, nu injura, nu birfesc, nu mirosa transpiratie. Doar se pupa. Si pentru mine linsul in public (daca vrei neaparat sa il numesti asa) este mult mai frumos decit o injuratura, o birfa, o cearta. Hai sa stam strimb si sa judecam drept: cum era mai bine? Ca acele persoane sa se pupe in continuare, sau o cearta generala, asa cum s-a si intimplat de altfel?
E drept, pupatul in public devine cumva lipsit de bun simt atunci cind il practici de fata cu un amic sau cu o amica singur(a) sau recent despartit(a). Dar in rest nu vad nimic rau.
Si repet: la multe iesiri la bere am intilnit oameni care ii birfesc pe cei ce nu sint de fata; oameni care injura, oameni care se cearta, etc. Eu ii prefer totusi pe cei ce se pupa. E mai uman, mai frumos.
Deci, nu te supara, si sa nu se supere nici prietenii tai: cei frustrati (categorie din care am facut si eu parte la un moment dat) sa se abtina. Iar cei care nu sint frustrati, dar au alta parere, precum tu si Alina mea, ar trebui sa fiti mai liberali si mai ingaduitori. Si veti vedea ca, lasind saminta de scandal inutil deoparte, lumea chiar este frumoasa.
Si inchei apoteotic: MAKE LOVE, NOT WAR! (varianta SEX ON THE STREETS included!)

Raluk said...

Ma Andrei sunt de acord cu tine pana la un punct. Nu ii blamez pe cei care se pupa in public ci o consider ca un fel de lipsa de bun simt la adresa mea. In capul meu acest gest intra in categoria celor cum ar fi vorbitul cu fata in alta parte fata de interlocutor, purtatul ochelarilor cand ceilalti nu ii poarta, vorbitul la celular cand interactionezi cu vanzatoarea si altele care nu imi mai vin acum. E adevarat ca e mult mai putin decat daca ai barfi, injura, manca seminte sau mai stiu eu ce, dar e o lipsa de bun simt si atat. Si nu ii consider frustrati pe cei care impartasesc aceeasi parere cu a mea pentru simplul motiv, pe care de altfel l-ai recunoscut si tu, ca sunt si cei care nu au motive sa fie frustrati si totusi nu ii inghit pe cei care se pupa. Si sa stii ca nu ma deranjeaza cei care se saruta pe strada(desi erau doi odata pe niste scri rlante de mai aveau nitel si faceau sex), dar cred ca sunt momente si locuri cand te poti saruta si sunt momente si locuri cand nu. Tocmai de aceea am spus povestea, pentru ca era un context anume. Si apoi asa cum am spus, ce te poate indemna sa te lingi la propriu in loc sa iti dai un mic pupic? Adica daca dureaza mai mult si va vad si ceilalti omusorul e mai romantic sau cum? De ce nu pot cei care se ling sa se pupe foarte putin si sa isi pastreze pupaturile pentru budoar cand nu-i vede nimeni si unde s-ar putea transforma in ceva mai mult???

Anonymous said...

Raluci, eu ramin un flower power cu haine de gen, idei cu "sex on the streets" (chiar daca nu le pot aplica... din cauza altora) si cu "make love not war". Tot nu inteleg ce e rau sa te pupi sau chiar sa faci sex de fata cu altii. Dar poate sint eu batut in cap, ceea ce e, recunosc cu mina pe inima, foarte posibil :)
Peace and love, broters and sisters! :)

Raluk said...

Nu cred ca esti batut in cap ci ca esti nitel voyeur. Eu nu as face sex on the street si nici nu m-as uita la sex on the street nici daca m-ai pica cu ceara. Si doar stii ca nici vreo pudica nu sunt...