Translate

March 21, 2016

Praga - Zidul lui John Lennon

Dragilor,

a doua sau parcă a treia oară în Praga și tot mai găsim ceva de vizitat pentru că orașul e plin de chestii faine, însă per total tot nu îmi place. Trebuie să recunosc, totuși că față de ultima dată când am fost noi în Praga, prin 2010, progresul e mai mult decât vizibil. Praghezii au învățat Engleza, orașul pare mai curat și mai accesibil. 
Acum despre zid nu sunt prea multe de zis, iar dacă aveți în plan o vizită la zid, să nu fiți dezamăgiți, pentru că dacă are 100 de metri cu totul, însă cred că de fapt are vreo 50 de metri. Însă atmosfera din jurul zidului e faină. Mai mult ca sigur cineva va cânta ceva de Beatles, oamenii se vor poza, vor sări și își vor lăsa amprenta pe zid.
Cum probabil ați ghicit deja, zidul e un simplu zid pe care în ziua în care John Lennon a fost omorât un student i-a pictat portretul. De atunci zidul e plin de graffiti. Însă în 2015, alți studenți, s-au gândit la un protest sau ceva și au acoperit toate graffiti-urile inițiale, au făcut zidul alb. Așa că ceea ce am văzut noi nu e zidul original și nici portretul original al lui John Lennon nu mai e acolo.
Însă e în centrul Pragăi, în orașul vechi, așa că dacă ajungeți în Praga, poate îi faceți o vizită.








Dacă v-a plăcut articolul, vă aştept cu un like pe facebook.com/Dichisuriro
Raluca

No comments: