Translate

February 2, 2009

Da chiar am fata de proasta?

O stire care a aparut pe finalul zilei de astazi si probabil va fi tratata maine spune asa: potrivit unui proiect de hotarare (a consiliului local) bucurestenii vor fi obligati sa isi castreze cainii si pisicile si la le implanteze microcipuri. Acum presupunand ca am inteles textul propunerii, de altfel scrisa cu picioarele, astia ma obliga pe mine sa imi castrez cainele??? sau se refera la cainii maidanezi de pe langa blocuri? Pentru ca nu ma consider bucurestean cred ca hotararea, in cazul in care va fi adoptata, nu ma priveste, ca oricum stau cumva fara acte in Orsul cu susul in jos de aproape patru ani. Dar pe de alta parte cine mama masii sunt rahatii astia sa se bage cu picioarele in drepturile mele cetatenesti? cum isi poate perimite cineva din afara "gospodariei" mele sa imi spuna mie ce sa fac cu cainele personal? cine plateste ma rahatilor pentru sterlizare? ati rezolvat ba incompetentilor problema cainilor comunitari si acum v-ati gasit sa rezolvati si problema animalelor de companie? cine imi garanteaza ba desteptilor ca veterinarii desemnati de voi sunt in stare sa faca o operatie de rutina cum ar fi o sterlizare cand ei habar nu au de ce schiopateaza un caine? Eu cred ca e doar o alta metoda de a baga bani in curul asociatiilor non-guvernamentale frecatoare de menta sau directiilor municipale pline de cucoane cu curul lat care iau salarii de trei ori mai mari decat al meu din stat degeaba sau din hotarari de rahat. Pai prefer sa las dracu orasul asta de rahat decat sa imi sterlizez cainele ba rahatilor de rahat ce sunteti... Scuzati limbajul colorat, iar daca vi se pare prea mult puneti-va in locul meu sau al oricarui alt proprietar de caini sau pisici sau daca tot vi se pare ca m-am inflamat degeaba imaginati-va ca in locul cainelui meu este copilul vostru... Ei nu va vine sa trantiti cu rahatii astia de toti peretii??? P.S. si nu m-am dilit fac inca diferenta dintre un animal si un copil, dar consider ca din moment ce eu am crescut-o pe Dea de la doua saptamani am drept de viata, moarte si sterlizare asupra ei asa cum pana la 18 ani parintii au asupra copiilor... Nu am vorbit de implantarea unor microcipuri pentru ca mi se pare o decizie buna, de altfel Dea e deja microcipata:)

2 comments:

Anonymous said...

Si eu sint total impotriva unei asemenea decizii.
Din nefericire insa, si in unele tari din Occident regula este urmatoarea: daca nu ai un ciine care este folosit pentru breeding (adica cu pedigree si mers la concursuri, iar in cadrul concursurilor confirmat pentru breeding), atunci esti obligat sa il castrezi. Probabil in felul asta occidentalii incearca sa tina populatia canina sub control, habar nu am. Mie tot mi se pare, cum ai spus tu, o intruziune in viata noastra privata. Sper ca totusi nu va fi la fel si la noi.

Raluk said...

Si eu sper ca in bunul spirit romanesc va mai curge multa apa pe Dambovita pana o astfel de hotarare va fi aprobata, da am fost asa de revoltata cand am vazut stirea ca am turnat(tunat) blogul si cu injuraturile de rigoare... Adica astia nu au rezolvat faza cu cainii maidanezi care in unele zone mai ca sar pe tine si au acu o problema cu animalele de comanie???