Translate

February 4, 2009

Da chiar am fata de proasta? Partea a doua...

Din Cotidianul aflu astazi ca sterlizarea si castrarea cainilor proprietate personala ar putea deveni lege. Treaba se ingroasa si nu cred ca mai e cazul de injurii si amenintari. Legea, daca va deveni lege a fost conceputa, dupa cum spune Marcela Lungu, preşedintele Asociaţiei “Cuţu-Cuţu”(o asociatie pe care nu am vazut-o adunand prea multi caini de pe strada sau in campanii prin media) din cauza ca "sunt foarte mulţi stăpâni de câini şi pisici care îşi abandonază puii pe stradă, acţiune care face ca numărul animalelor fără stăpân să crească de la o zi la alta". As vrea sa stiu si eu cati proprietari de caini de rasa, cu sau fara pedigree isi abandoneaza puii pe strada? Eu sunt un astfel pe proprietar si sincer as vrea sa pastrez toti cainii rezultati de la o eventuala imperechere a Deei. Numai ca ea e domnisoara de pension cu principii si nu vrea sa se imperecheze. Dar de aici si pana la a ma obliga sa imi sterlizez cainele mi se pare prea mult. Am avut un caine care a avut cel putin o fatare si a murit de cancer mamar, deci faza ca daca nu face pui face cancer in cazul meu e infirmata. Apoi stupizenia ca daca nu o castrezi face cancer este iarasi doar o stupizenie. Ca este mai sanatos pentru caine...cine imi poate demonstra asta?
Apoi sa presupunem ca vreau sa trec prin toata procedura sa imi declar cainele de rasa (desi daca provine din parinti cu pedigree ar fi cam greu sa nu fie de rasa), trebuie sa o inscriu la Asociatia Chinologica (care percepe o cotizatie anuala), trebuie sa o inscriu la un concurs (alti bani alta distractie si chiar va rog intrati aici si vedeti cam de cata popularitate se mai bucura concursurile chinologice), ca un arbitru (de cele mai multe ori indoielnic) sa imi spuna ca are sau nu drept de monta. Si daca arbitrul (alta data am sa scriu si ce presupune ca sa fii arbitru si cum arbitri romani fenteaza nitel procedura) decide ca nu are drept trebuie castrata. Acum intreb: trebuie sa o inscriu in Asociatia chinologica pentru ca oamenii aia nu prea mai au musterii platitori de cotizatii si au pus-o de o imbogatire? trebuie sa o inscriu la o competitie canina, pentru ca in ultima vreme la competitiile canine nu mai vine nici dracu? sau pentru ca, competitiile canine au devenit cumva cu circuit inchis si in urma lor rezulta crescatori de caini de "valoare" care produc pui cu boli genetice (stiu cel putin un caz si pot obtine inca unul)?
Pai nu e fain cum toti oamenii astia care freca menta toata ziua au facut un proiect cu mari sanse de a deveni lege (ca doar parlamentarii ce sunt? niste frecatori de menta si frecator de menta la frecator de menta trage) care sa ma oblige pe mine sa scot din buzunar o caruta de bani? si sa spunem ca eu sunt un cetatean responsabil care intelege ce presupune sa ai caine, dar ma intreb toti aia care au primit cainii cadou cu diferite ocazii vazand cat trebuie sa umble, cat timp si bani trebuie sa piarda, nu isi vor abandona cainii in "în faţa bazei de sterilizare a animalelor de pe Strada Theodor Pallady din Bucureşti" sau oriunde altundeva? Si atunci va intreb eu doamna Marcela Lungu sau domnule Cristian Ştefănescu rezolvati o problema sau creati altele doua?
P.S. Va rog sa cititi comentariile generate de articolul din Cotidianul...suna cumva asemanator cu primul meu post pe tema asta?
P.S. Rog de asemenea pe oricine ajunge pe pagina asta si stie unde este dezbaterea publica pe tema sterlizarii sau castrarii cainilor de companie, dezbatere care cica ar fi gazduita de site-ul primariei generale, sa imi trimita un link, nu de alta da m-am chinuit 15 minute si nu am gasit-o...

6 comments:

Anonymous said...

Da, interesante problemele ridicate de tine. Uite ca putem fi si de acord :)

Raluk said...

:) pai cum sa nu fim de acord cand tema este de un ridicol dus la extrem...

Anonymous said...

pe site-ul PMB in parte de sus a paginii apare forum/informatii faci click acolo apoi in pagina care se deschide click pe forum si apare o pagina und epoti da cautare dupa cuvinte cheie, daca dai cautare duap sterilizare se deschid epagina cu comentarii si poti sa adaugi comentarii :D

Raluk said...

Multumesc...nu prea m-am dumirit ca nu arata a forum, da am vazut ultimele 10 comentarii pe tema asta si stau cumva linistita. Daca intr-adevar le citeste cineva o astfel de hotarare nu are cum sa fie aprobata:)

Anonymous said...

Legea este o tampenie, facuta din multiple motive- banii- banii de cipuri, de inscriere, de castrari; interesele sunt la AChR, la medici, la cei ce vor "castiga" licitatiile pentru cipuri, etc
Dupa ce ca este total neconstitutionala si nu va trece ( o vor anihila fix parlamentarii apropitari de cotarle!), e si o mare tampenie, fiindca NU va rezolva problema maidanilor, caci ei, majoritar, se reproduc pe strazi (cati collie, caniche, bichoni, etc ai vazut abandonati pe strazi? Enorm de putini, in general pierduti, iar putinii abandonati isi gasesc rapid stapani- de-asta fetele cu adoptiile pretind despre orice caine de rasa nedefinita cum ca ar apartine unei rase!).
Realitatea despre numarul de inscrisi in expo. este ca el- numarul creste in fiecare an. Despre arbitraje, ai si n-ai dreptate; e k peste tot in Romanika si, de ce nu?, in lume- unde sunt interese, se fac manarii; la rasa ce-o crestem noi, Chien de Saint Hubert (si mai stiu multe alte rase in aceeasi situatie), NU se fac manarii si, culmea, cu toate ca avem doar vre-o 20 de exemplare in tara, cativa dintre arbitrii se pricep f. f. bine la rasa si tendinte.
De la grupe incolo, e alta discutie, apar interesele! :-)))

Raluk said...

Asa cum scrii si tu am scris si eu ca legea nu va rezolva problema cainilor vagabonzi. E adevarat ca nu am mai fost la o expozitie chinologica de vreo 4 ani, dar am gasit stiri despre expozitii si in general urmaresc revistele cu caini, acum patru ani vroiam sa ma fac arbitru si trebuia sa treci prin mai multe faze, una din ele era sa demonstrezi ca ai canisa si cel putin doua nasteri de pui campioni, ori acum patru ani erau arbitri proprietari de ciobanesc german care arbitrau produsi din cainii din propria canisa, cum puteau sa arbitreze obiectiv? Apoi am un prieten care are un caine provenit dintr-un caine campion, la vremea aia cel mai bun chow chow din Romania, iar acum cainele prietenului meu are o boala genetica. Ca are o boala nu ar fi nimic, dar le-a transmis celor de la care a luat cainele si ei au continuat sa monteze respectivul caine si nici macar nu i-au facut vreo analiza. Apoi cat de corecta poate fi o canisa care are mai mult de trei rase de caini? sunt revistele pline de anunturi de genul asta si am vazut cum se cresteau 10 caini, din 4 rase, intr-un apartament de 3 camere din bucuresti deci cam stiu despre ce vorbesc. Asa ca asociatia chinologica mai bine ar rezolva macar problemele pe care le-am ridicat eu aici si apoi sa impuna castrarea si inregistrarea animalelor de companie, iar asociatiile ar putea face mult mai multe dar nu fac. Adica sunt vreo 2 pe care le mai vad ca fac targuri pe la parcul obor sau le mai vad prin campanii, dar sunt cel putin 10 asociatii neguvernamentale care au ca obiect de activitate animalele si care nu fac nimic, asa ca din noianul de asociatii daca fac doua ceva e fix frectie la picior de lemn...din pacare... Si apropo de arbitri ce zici de un arbitru de ciobanesti care habar nu avea ca la collie exista varietatea tricolor si zicea ca Dea e corcita? Dea e adevarat nu e un caine de competitie, e supraponderala si are o ureche in neregula plus ca e prea inalta pe picioare, da garantez ca collie e...