Translate

January 11, 2009

Parcarii ba, ridicari da

In dulcele targ al iesilor se ridica masinile parcate ilegal. OK buna initiativa. Practic pe nici un bulevard mare nu mai ai voie sa parchezi. Pai si daca pe bulivard nu parchezi, unde? Ca parcari nu gasesti. De exemplu, la mine la bloc parcarea a fost facuta in 1985 cand s-au dat in functiune blocurile. Si atunci erau maxim 10 masini si noi ne jucam 9 pietre in parcare. Acum cred ca sunt peste 50 de masini, plus cele de la rds care ziua dubleaza sau chiar tripleaza acest numar. Asa ca nu am gasit loc de parcare si am parcat pe strada fix sub semnul de ridicari, dar in mijlocul altor 10 masini. Si stiti ce? Mi-au ridicat-o. Am vrut sa ma cert sau sa protestez cumva, dar nu aveam cum. Asa ca am strans din dinti, am platit 2 milioane 8 sute de mii si mi-am recuperat masina. Stiu, am gresit, am platit. Dar pentru lipsa locurilor de parcare si pentru masinile parcate pe trotuar cine plateste?

2 comments:

Anonymous said...

Fratele meu! N-ai precizat, v-au ridicat-o la Iasi sau la Bucuresti?
Si iarasi n-ai precizt: au ridicat si celelalte masini, sau numai pe a voastra?
Nu imi vine sa cred!
E la fel ca si cu rahatul ciinilor: pai sa stringa primaria ciinii vagabonzi de pe strada, si abia apoi sa ma oblige pe mine sa ridic rahatul ciinelui meu. La fel si aici: sa faca intii primaria parcari, si dupa ia sa imi ridice masina ca am parcat unde nu trebuie!
La urma urmelor, ce e asa greu? Sa se dea cu chirie unor firme spatii libere, apoi firmele sa construiasca parcari subterane sau supraterane si sa puna taxe ca in Viena, daca e nevoie! Primaria nu are nimic de pierdut, ci doar de cistigat, de ce nu o face???!!!

Raluk said...

1. Pai asa am inceput: "In dulcele targ al iesilor se ridica masinile parcate ilegal." - deci in Iasi ne-au ridicat-o.
2. Intre timp celelalte masini disparusera, dar mi-e greu sa cred ca le-au ridicat pe toate. Oricum erau multe taxiuri si cred ca astia s-au anuntat unul pe altul cand au vazut ca politistii ridica masini.
3. Asta am zis si eu. Sa nu imi permita primaria sa gresesc. Fa tu primarie parcari sa am unde sa imi pun masina si promit ca nu mai parchez neregulamentar.
4. Par cred ca are de castigat mai mult daca pune niste panouri pe stalpi cu "atentie se ridica masini" si ca ridica masinile pentru care platesti 2 milioane 800 si 90 de lei pentru fiecare zi in care masina sta acolo, in cazul in care nu te grabesti sa ti-o scoti.