Translate

January 7, 2009

De gandit

Toti cei care au trecut prin Viena si au stat mai mult de o zi au auzit cu siguranta de Hundertwasser House. O casa foarte cocheta, foarte colorata si foarte hazlie, opera arhitectului F. Hundertwasser. Ma refer aici la Krawina House. Am inteles ca nu e singura din Viena, dar e singura pe care am vizitat-o eu si de unde mi-am luat o carticica cu casa respectiva. La finalul carticelei erau cateva date care mi-au dat de gandit. Ei bine casa are 1092 metri patrati. Apartine municipalitatii din Viena si poate fi inchiriata cu 5 euro pe metru patrat. In conditiile in care un apartament are intre 30 si 150 de metri patrati, chiria pentru cel mai mic apartament este de 150 de euro, iar pentru cel mai mare este de 750. Astfel, pentru un apartament ca cel pe care il inchiriez eu in Bucuresti, de aproximativ 60 de metri patrati, chiria ar fi 300 de euro. Si stai la Viena si stai intr-un monument... De gandit...NU?

2 comments:

Lizet said...

da... pe minem-ar costa 195 de euro ca sa stu in chirie in Viena. ceva probleme ar fi cu jobul ca nu vorbesc limba lor incilcita.

Mirela, mama lui Ile si a Catincutei said...

cred ca am fost in Viena in aceeasi perioada! Ce lume mica si frumoasa...
Mi-am pus si eu intrebari legate de cat costa sa stai intr-un asemenea apart. Dupa ce am citit ce ai scris, sunt naucita...
Mirela.