Translate

March 31, 2008

Ca si cum nu eram stresati suficient...a aparut NOMOFOBIA

Vine de la "no mobile phobia" - frica de a se afla în afara ariei de acoperire, de care suferă milioane de utilizatori de telefoane mobile. Aceste persoane au devenit atât de dependente de telefonul mobil încât momentul în care descoperă că bateria aparatului este descărcată sau că nu mai ştiu unde au pus dispozitivul provoacă o creştere exagerată a nivelului de stres în organism. Potrivit unui studiu, numai în Marea Britanie, 13 milioane de persoane suferă de nomofobie. Sfaturi pentru nomofobi: sa se asigure că au credit suficient, să poarte în geantă un încărcător de baterie, să ofere familiei şi prietenilor un număr de telefon alternativ şi să aibă o cartelă de rezervă pentru cazul în care aparatul a fost furat, stricat sau pierdut.
Deocamdata eu cred ca am o nomofie deviata, adica tot timpul imi e frica sa nu pierd al doilea telefon pe care am cartela de la serviciu. Nu ca ar fi cine stie ce da ma gandesc la stresul care ar urma: inchide cartela, cauta alt telefon, cauta alta cartela, baga din nou contactele si asa mai departe.
Insa mi se pare de-a dreptul hilar si nu stiu cum ii zice da rad de mine de ma sparg cand sunt pe punctul de a ramane fara baterie(si nu stiu cum ambele telefoane se descarca in acelasi timp). Sa ma vezi ii anunt pe toti cei cu care vorbesc(de parca as vorbi cu o groaza de lume) ca mi se descarca telefonul. Apoi incep sa intreb de un incarcator. Apoi il inchid in speranta ca mai salvez ceva pentru un eventual telefon de urgenta... Apoi ma asigur ca sunt pe langa un telefon. Apoi ajung acasa si pun telefonul la incarcat si constat cum niciodata, da chiar niciodata nu e o tragedie sa ti se descarce telefonul. Da oare inainte de telefoanele mobile cum ne-am descurcat?

No comments: