Translate

February 5, 2008

Sex and the city


Serialul meu favorit din toate timpurile (dupa Lassie, Black Beauty si altele cu animale) este Sex and the city sau cum a fost tradus: Totul despre sex. Desi are "the S word" in titlu, serialul nu e despre sex, cred ca pur si simplu au folosit acest cuvant in scopuri publicitare, se stie ca orice e despre SEX se vinde. Eu una am vazut in serialul asta o poveste, cu printi si printese, daca vreti, cu multa iubire si cu happy end. E povestea a patru prietene, toate trecute de 30 de ani, toate necasatorite si toate in cautarea iubirii. Vedeti nu spun sex. Toate se lovesc de diverse probleme ale vietii si toate zic eu ca le trec cu bine. Nu am avut niciodata 4 prietene deodata(sau daca am avut ele nu au avut "nici in clin nici in maneca" una cu alta), dar trebuie sa admiteti ca e varianta ideala a unei prietenii. Din acest cerc fac parte pe rand: Carrie, apartent personajul principal, o jurnalista care traieste de pe urma rubricii sale despre relatii si sex, e Miranda avocat care se pricopseste pe la mijlocul serialului cu un plod si la final cu o relatie cu acelasi Steve, e Charlotte eterna indragostita sau in cautarea dragostei, pe care dragostea o gaseste alaturi de un tip putin hidos, pentru care trebuie sa se converteasca la iudaism si nu in cele din urma e Samantha. Ei despre Samantha merita sa vorbim nitel mai mult. E parctic sarea si piperul serialului, daca ar fi sa atribuim cuvantul SEX din titlu probabil ca ei i l-am atribui. Se culca cu oricine, oriunde, oricand, iar la final isi gaseste dragostea alaturi de Smith (cum ar fi Popa la noi, ca nume ma refer) un tinerel blondut care sta alaturi de ea in lupta cu cancerul.
Intentionat am descris-o mai putin pe Carrie pentru ca, nu stiu de ce, cu ea ma identific cel mai mult. De altfel producatorii serialului pe asta au si mizat, fiecare se identifica cu cel putin unul dintre personaje si automat se uita la tot filmul. Carrie e scriitoare (nu departe de jurnalistul care tin eu sa devin), are in marea majoritate relatii de durata(la urma urmei 13 ani zic eu ca e durata), e mai tot timpul in trend (aici am scrantit-o eu nitel) si colectioneaza papuci (eu broaste testoase).
Am citit si cartea si trebuie sa dau Cezarului ce e al lui. Producatorii, scenaristii si regizorii filmului, au transformat o carte de rahat, greu de citit si adesea fara nici o noima, intr-un serial de succes. Si actritele sunt alese aparent fara sens, dar se pliaza perfect pe roluri. De atunci in orice ar juca eu tot le compar cu rolurile din Sex and the city si zic ca nu le-au depasit nici macar o data.
Acum am inteles ca a aparut si filmul(care pune cumva un final la tot serialul). Un final in care Carrie se marita cu Mr. Big (care abia in ultimul episod aflam ca e de fapt John), iar cele trei ii sunt domnisoare de onoare. Nu l-am vazut, nu m-am indurat sa il trag de pe undeva si sa il vad de la cinema. Vreau DVD-ul si sunt dispusa sa astept...
PS: De ce am tinut sa scriu despre film? Pentru ca zilele asta m-am uitat la seria a 6-a si mi-am amintit de mine si de prietenele mele. Am constientizat ca sunt singura si aproape ca dadeam intr-o depresie. Pai de exemplu, saptamana trecuta era sa plang la telefon cu Eliza, pentru ca m-am dus la cumparaturi singura, pe Isa am vazut-o vineri dupa vreo doua luni, desi stam la maxim 40 de minute una de alta, pe Alina o vad doar la Iasi si atunci foarte putin, iar pe Elena o vad si mai putin. Sunt intr-adevar 4, dar 2 sunt la Iasi si una la Suceava, iar eu, din nefericire, sunt in Orasul cu susul in jos...da nimeni nu spune ca traim intr-o lume ideala...

1 comment:

Anonymous said...

ne vedem rar iubita dar macar stim ca cineva ne iubeste si din cand in cand se mai gandeste la noi...si sunt unii care nici intr-o viata de om nu isi pot face prieteni(fie ei si la distanta...)

:-*