Translate

November 15, 2007

Si daca nu ar fi jucat in 4,3,2???


Cred ca toti stiti stirea zilei, de fapt a noptii si a zilei. Actrita care a interpretat rolul "Gabita" in filmul "4 luni, 3 saptamana si 2 zile" a lui Cristian Mungiu a fost "bruscata" de carabinierii italieni. Actrita ar fi putut scapa de neplaceri daca receptionarii hotelului in care era cazata ar fi ajutat-o.

Cam asta ar fi intriga. Intrebarea mea e de ce e asta o stire. Ca e vorba de Laura Vasiliu? al carei nume nu imi spune nimic daca nu era alaturat cu filmul galonat cu diverse premii. Ca e vorba de un cetatean roman pur si simplu? nici asta nu cred pentru ca din cate stiu eu carabinierii ii trateaza in acest fel pe imigrantii romani de ani de zile. Atunci?

Cred ca de fapt e un cumul. E o rafuiala a presei (despre care abia acum imi dau seama cam ce putere are) cu puterea, o refulare a opiniei publice satula de stirile din ultima vreme cu criminali romani in Italia, e si o frustrare a noastra a tuturor ca ne-am nascut aici si ca avem asemenea conationali...

Eu una cred ca e o falsa problema. Eu cred ca italienii de rand nu se tem de romanii de rand, ca romanii din italia nu vor veni in masa inapoi in Romania pentru ca vorba aia, 8 euro pe ora nu pupa in Romanica in veci si in pururi si ca romanii in Romania si-au format deja o opinie si nici macar vacanta de iarna in Italia, planuita de luni de zile, nu si-o vor anula.

Noroc ca azi am fost semi-libera, ca altfel fiecare fibra din corpul meu s-ar fi opus acestei stiri si probabil as fi balbait-o, doar asa de dorul lelii...

1 comment:

Andruska said...

Interesanta perspectiva, bravo pentru idee, sint de acord cu tine. Cu o singura exceptie: romanii din Italia nu se vor intoarce in Romania, e adevarat, dar asta pentru ca mai au cel putin doua variante: Germania si Spania!!!!!!!